GRATINIRAN KARFIOL SA ŠUNKOM

Potrebno:
-1 veci karfiol
-160 gr sunke
-3 jaja
-200 gr creme fraiche (kisela pavlaka, mileram…)
-200 ml mleka
-60 gr prezli
-50 gr rendanog emmentala
-korijander
-so i biber
Priprema:
Karfiol oprati i odvojiti na cvetice. Kuvati ga 5 minuta u slanoj vodi, zatim procediti i naliti hladnom vodom. Ostaviti malo da se ohladi, a zatim ponovo procediti i ostaviti sa strane. Sunku iseci na male kockice i ostaviti takodje sa strane. Jaja razmutiti, dodati so, mleko, pavlaku i malo seckanog korijandera. Cvetove karfiola uvaljati u prezle pa polovinu poredjati na dnu vatrostalne posude koju ste premazali sa malo putera. Preko karfiola rasporediti polovinu seckane sunke i preliti polovinom razmucene smese od jaja i mleka. Poredjati preostali karfiol, sunku i preliti jajima. Odozgo posuti sirom i peci u zegrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

Paypal donacija

Popularni postovi