LAZANJE S PILETINOM I POVRĆEM
Sastojci:
1pak.lasagne tjestenine
600g pilećeg filea
500g kelja
800g bundeve
1 glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
parmezan sir
grančica ruzmarina
grančica kadulje
grančica tamjana
1 čašica bio pavlake
so
biber
muškatni oraščić
600g pilećeg filea
500g kelja
800g bundeve
1 glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
parmezan sir
grančica ruzmarina
grančica kadulje
grančica tamjana
1 čašica bio pavlake
so
biber
muškatni oraščić
Priprema:
Isjeckati crveni luk i bijeli luk i propržiti na malo maslinovog ulja. Dodati bundevu isjeckanu na kockice, naliti vodom dok pokrije sastojke. Dodati grančice ruzmarina, tamjana i kadije. Posoliti, pobiberiti i narendati malo muškatnog oraščića. Kuhati cca 30 min. U sadrzaj dodati bio pavlaku i izblendati.
2.Oprati kelj, odvojiti ga od peteljke i usitniti. Kuhati cca 20 minuta u posoljenoj vodi.
3.Piletinu isjeći na što tanje šniclice i istanjiti ih kuhinjskim čekićem. Na gril tiganju ih malkice ispeći.
4.U odgovarajuću posudu slagati testeninu i sastojke sl redom:
3.Piletinu isjeći na što tanje šniclice i istanjiti ih kuhinjskim čekićem. Na gril tiganju ih malkice ispeći.
4.U odgovarajuću posudu slagati testeninu i sastojke sl redom:
U dno posude prvo usuti blendiranu bundevu, zatim tjesteninu, pa ponovo bundevu. Sljedeći red su šniclice od bijelog mesa, zatim kelj, pa rendani parmezan. Ređati tim redom dok se ne utroše svi sastojci. Poslednji sloj tjestenine preliti sosom od bundeve i narendanim parmezanom. Peći na 180° cca 30minuta.
Posluživanje
Poslužiti uz sezonsku salatu.
Posluživanje
Poslužiti uz sezonsku salatu.
Prijatno!
coolinarika.com/radio krajina