PILETINA SA ŠAMPINJONIMA

Iako bogat proteinima, naš recept za pileća prsa sa gljivama ne sadrži mnogo kalorija, tako da ne morate brinuti, već slobodno uživajte u ukusnom ručku!
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 500g pilećih prsa
- 50g nasjeckane pileće salame
- 300g šampinjona
- 2 isjeckana crna luka
- kocka za pileću supu razmućena u 250ml vode
- Kašika jabukovog sirćeta
- 50g graška
- Kašika sitno isjeckanog peršuna
Priprema
Zagrijte ulje, piletinu začinite po želji i ispecite sa obje strane. Nakon pečenja odložite je na tanjir. Dinstajte salamu i šampinjone dok ne omekšaju, a zatim ih uklonite sa vatre. Dinstajte luk i dodajte mu sos od kocke za supu i sirće. Kuhajte 2 minuta, a zatim dodajte šampinjone i piletinu i sve skupa kuhajte još 15-ak minuta. Na kraju dodajte grašak i peršun i nastavite da kuhate još par minuta.