ARAPSKA MUSAKA - BEZ KROMPIRA I JAJA
Sledeći put kad poželite ukusnu musaku, probajte da je napravite po ovom receptu
Sastojci: 500 g mlevene teletine,
1.5 kg patlidžana,
5 crvenih paprika,
4 paradajza,
2 ljute paprike,
1 veza peršuna,
1 glavica luka,
1 šargarepa,
šolja
belog vina, biber i so.
belog vina, biber i so.
Priprema: Propržite luk, ljute paprike i šargarepu. Dodajte mleveno meso, sitno iseckana 2 paradajza, biber i so. Dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa sklonite sa vatre.
Dodajte sitno iseckan peršun. Patlidžan oljuštite i isecite na kolutove, pa blago propržite. Na dno nauljanog tiganja rasporedite patlidžan, sipajte prženo mleveno meso, iseckane paprike i preostala dva paradajza isečena na kockice ili kolutove.
Prelijte musaku belim vinom, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.