ARAPSKA MUSAKA - BEZ KROMPIRA I JAJA

Sledeći put kad poželite ukusnu musaku, probajte da je napravite po ovom receptu

Sastojci: 500 g mlevene teletine,
1.5 kg patlidžana,
5 crvenih paprika
4 paradajza, 
2 ljute paprike,  
1 veza peršuna, 
1 glavica luka,  
1 šargarepa, 
šolja
belog vina, biber i so.
Priprema: Propržite luk, ljute paprike i šargarepu. Dodajte mleveno meso, sitno iseckana 2 paradajza, biber i so. Dinstajte dok meso ne bude gotovo, pa sklonite sa vatre.

Dodajte sitno iseckan peršun. Patlidžan oljuštite i isecite na kolutove, pa blago propržite. Na dno nauljanog tiganja rasporedite patlidžan, sipajte prženo mleveno meso, iseckane paprike i preostala dva paradajza isečena na kockice ili kolutove.

Prelijte musaku belim vinom, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 50 minuta.

Paypal donacija

Popularni postovi