DINSTANA PILETINA SA KAJMAKOM
Kada vam poslije pečenja piletine ostane mesa (vratite sa roštilja), koje se isuši, ili ispečete cijelo pile, a vaši ukućani pojedu sve osim bijelog mesa, što se kod mene često dešava. Možete ga iskoristiti na sledeći način. | Recept poslala Jelena M.; Za nagradnu igru Misli.Jedi.Štedi! Pošaljite i vi svoj recept za jela i druge pripravke od ostataka hrane i osvojite novčane nagrade!
Sastojci:
- pileće meso,
- crveni luk,
- kajmak (vrhnje za kuvanje),
- ulje,
- so
- crveni luk,
- kajmak (vrhnje za kuvanje),
- ulje,
- so
Priprema:
Luk isjeckati na ploške i propižiti na ulju, dodati piletinu koju smo odvojili od kosti i isjeckali na trakice. Posoliti ako je potrebno, dodati kajmak i malo prodinstati. Brzo se spremi, jer je piletina već pečena, samo luk treba dobro upržiti. P.S. Neki su bili ubijeđeni da jedu gljive.