ENČILADA
6-8 tortilja ili običnih palačinki, šoljica polutvrdog sira za topljenje
Za fil: 2 kom. pilećeg belog mesa,
kašika brašna,
400 g pelata,
2 čena belog luka,
kašičica kurkume,
pola kašičičice čili praha,
pola kašičice soli,
kocka za supu,
ulje
PRIPREMA
Piletinu isecite na tračice i skuvati u vodi gde ste otopili kocku za supu, a možete dodati samo suvi začin ili so. Kuvati dok piletina ne omekša, oko 10-15 minuta. Ocedite od vode. Zagrejte ulje, dodajte beli luk i pržite oko minut, dodajte brašno, zapržiti oko 30 sekundi i dodati pelat. Ako je pregusto malo razrediti sa vodom. Dodati začine: kari, čili i so. Promešajte i nakratko kuvajte oko 5-7 minuta. Odvojiti deo umaka za polivanje tortilja. U umak dodati pileće meso, promešajte i kuvajte oko minut. Tortilje zagrejte pre punjenja. Dodajte oko dve-tri kašike fila na svaku tortilju. Zamotajte. Poređajte jednu pored druge. Prelijte pelatom i pospite rendanim sirom. Pecite na 200 stepeni od pet do deset minuta.