FAŠIRANA KARAĐORĐEVA ŠNICLA

Odličan recept za Karađorđevu šniclu sa mlevenim mesom punjenu šunkom i kačkavaljem.

Sastojci:
  • 1 kg mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 5 kriški hleba
  • 2 dl mleka
  • 2 kašičice aleve paprike
  • so, biber
  • 2 kašičice senfa
  • 100 g pancete
  • Za svaku šniclu:
    1 kašika kajmaka i po 1 list kačkavalja šunke
    Priprema:
    Hleb potopite u mleko. Pancetu, i sav luk sitno iseckajte. Pomešajte meso, oceđen hleb, luk, pancetu, senf, alevu papriku i jaja, posolite i pobiberite, pa sve lepo umesite i stavite u frižider na pola sata. Od pripremljene smese vlažnim rukama oblikujte loptice. Svaku rastanjite, stavite po kašiku kajmaka, list kačkavalja i list šunke, pa preklopite drugom šniclom i pritisnite krajeve da fil ne iscuri. Pecite na roštilju ili ispržite na ulju.

    Miljin savet:
    Umesto vlažnim rukama, šnicle možete napraviti i ovako: poređajte loptice mesa na podmazanu foliju, poklopite drugom folijom i pređite oklagijom

Paypal donacija

Popularni postovi