FAŠIRANA KARAĐORĐEVA ŠNICLA
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaP6ippa4hLb1N_1aAkuJ0ik-ntwSHJjx958djHpi5TraYjFPdr7Ay1hqbzHzziqNN4Ph93iLua80nLhoNbbZK42Ob2cveN8-IosGf01pEb619XXBi6TnnIEYhAmf5ZroR_teeH3BSAuo/s320/2018_04_fasirana_karadjordjeva_snicla_odusevljava_i_gurmane_i_decu_stari_specijalitet_jos_bolji_od_mlevenog_mesa_recept_202606671.jpg)
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 2 srednje glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 5 kriški hleba
- 2 dl mleka
- 2 kašičice aleve paprike
- so, biber
- 2 kašičice senfa
- 100 g pancete
- Za svaku šniclu:1 kašika kajmaka i po 1 list kačkavalja i šunkePriprema:Hleb potopite u mleko. Pancetu, i sav luk sitno iseckajte. Pomešajte meso, oceđen hleb, luk, pancetu, senf, alevu papriku i jaja, posolite i pobiberite, pa sve lepo umesite i stavite u frižider na pola sata. Od pripremljene smese vlažnim rukama oblikujte loptice. Svaku rastanjite, stavite po kašiku kajmaka, list kačkavalja i list šunke, pa preklopite drugom šniclom i pritisnite krajeve da fil ne iscuri. Pecite na roštilju ili ispržite na ulju.Miljin savet:Umesto vlažnim rukama, šnicle možete napraviti i ovako: poređajte loptice mesa na podmazanu foliju, poklopite drugom folijom i pređite oklagijom