JUNETINA U PIKANTNOM CRVENOM SOSU

Sastojci

800 g junećih šnicli
2 kašike mlevene crvene paprike
8 čena belog luka
500 ml kisele pavlake
ulje za prženje
Prilog:
kroketi od krompira

Priprema

1. Šnicle očistiti od žilica, istući s batom za meso, posoliti i ispržiti u tiganju na ulju uz dodavanje vode.
2. Očistiti beli luk i iseckati ga.
3. Kad su šnicle gotove, izvaditi ih na tanjir i na istom ulju prepržiti luk. Ubaciti i mlevenu crvenu papriku i miešati.
4. Kašiku po kašiku dodavati pavlaku i dobro je promešati da se sjedini sa smesom.
5. Meso prebaciti u posudu za pečenje, te preko njega preliti umak.
6. Posudu prebaciti u zagrejanu rernu i zapeći na 180 stepeni 20 minuta.
7. Dok je meso u rerni, ispržiti krokete i poslužiti uz zelenu salatu.

Paypal donacija

Popularni postovi