LAZANJE OD PILETINE
1 pakovanje kora za lazanje koje se ne kuvaju,
300 g pilećeg belog mesa,
200 ml neutralne pavlake,
200 ml kisele pavlake,
2 šargarepe,
200 g trapista,
100 ml kečapa,
mešavina suvih začina,
ulje.
PRIPREMA:
Piletinu isecite na kockice, šargarepu narendajte i sve začinite po ukusu. Začinjenu piletinu i šargarepu prodinstajte na ulju oko pet minuta pa nakon toga prelijte mešavinom pavlake i pustite da malo krčka dok se ne zgusne. Važno je da vatra ne bude jaka. Vatrostalnu posudu premažite uljem i slažite lazanje. Preko svake kore stavite fil od piletine i pavlake, prelijte sa malo kečapa i tako uradite sa svim korama pa po vrhu pospite rendanim trapistom, prekrijte alu-folijom i pecite 45 minuta na 200 stepeni. Nakon toga skinite foliju i pecite još pet minuta da se dobije lepa korica. Ukoliko želite da bude brže gotovo, kore kratko poparite pre slaganja.