MINI ŠNICLE U POVRĆU

600 g svinjskih ili telećih šnicli,
0,5 dl ulja,
1 manja tikvica,
1 veći luk,
100 g boranije,
100 g kukuruza šećerca,
100 g šargarepe,
mešavina suvih začina,
so,
biber.
PRIPREMA:
Izlupajte šnicle dobro sa obe strane i posolite ih, premažite sa malo ulja i ostavite da odstoje 15 minuta. Zatim ih isecite na veće kocke i propržite na malo ulja. Izvadite ih iz tiganja pa u isto ulje dodajte krupnije isečen luk, tikvicu sečenu na kocke, boraniju, kukuruz i šargarepu isečenu na tanke štapiće. Važno je da je povrće krupnije sečeno. Sve začinite mešavinom začina i dinstajte oko 15 minuta, gotovo je kada povrće postane mekano. Zatim povrće prekrijte šniclama, sve dobro pobiberite i poklopite tiganj. Sve dinstajte na slaboj vatri još 10 minuta da bi meso poprimilo ukuse i mirise dinstanog povrća. Uz ovaj obrok vam salata nije potrebna.

Paypal donacija

Popularni postovi