OHRIDSKI ČOMLEK

Tradicionalno makedonsko jelo izvorno se priprema u zemljanom loncu
prekrivenom pergament papirom. Kada je čomlek
gotov, poslužite ga uz još tople lepinje.


Sastojci za 4 osobe

800 g telećeg mesa bez kostiju
6 češnja b.luka
800 g c.luka
2 kasičice Vegete
1 kasica crvene paprike u prahu
5-6 zrna bibera
2 kasicice ulja
2 kasicice sirceta

Priprema

  1. Meso isecite na veće komade. beli i crni luk očistite.
  2. Ako su glavice luka male, ostavite ih cele ili ih nasecite na četvrtine.
  3. U lonac rasporedite meso, preko mesa oba luka i pa tako nastavite dok
    se sav materijal ne potroši. Posolite, dodajte Vegetu, crvenu papriku,
    biber, ulje, sirce i dolijte toliko vode da pokrije meso i luk.
  4. Posudu poklopite i kuvajte na laganoj vatri dok meso sasvim ne omekša, a tečnost ne ispari, tako da ostane samo malo umaka.

Paypal donacija

Popularni postovi