PEČENO MESO SA KRUMPIROM
Pečeno meso sa krumpirom Recept: da nebi dobili suho meso karea svinjetine već sočno puno vlastitih sokova je u stvari vrlo jednostavno, makar ga pekli kod kuće u klasičnoj uobičajenoj pećnici/rerni. U kombinaciji sa “medenim” krumpirom čini ovo jelo starim dobrim kaloričnim klasikom. Evo i kako ispeći meso u pećnici. Kare samo zarezati prateći širinu kosti tj. porcije za jednu osobu kasnije. Sada ste tobili tzv. džepove u koje podjednako rasporedite sol prema gore navedenim količinama u popisu sastojaka. Mješavinu papra zdrobite pa rasporedite po mesu. Također u svaki džep staviti pola češnja češnjaka i sve zaliti sa malo ulja. U ovoj fazi pripreme ovog jela ” Pečeno meso sa krumpirom ” možete dodati grančicu ružmarina a prije soljenja utrljati i jednu malu žličicu senfa ali obzirom da je ovo osnovna varijanta kako su nekoć ljudi pekli na selu, taj dio sam izostavio. Vi odlučite a za koju god varijantu se odlučili, nećete pogriješiti. Meso pokriti sa folijom za zamatanje pa ostaviti da se marinira barem 4 sata u hladnjaku/frižideru, najbolje preko noći
Sašina Kuhinja