PILETINA SA KARIJEM

POTREBNO JE
belo meso (oko 400 g), 
mala glavica luka, 
60 g blanširanih badema, 
3-4 kašičice karija u prahu, 
1/2 čaše vode, 
so, 
biber, 
peršun, 
srednji paradajz ili nekoliko čeri paradajza, 
krupno rendana korica polovine limuna, 
maslinovo ulje za prženje
PRIPREMA
Na malo maslinovog ulja propržiti krupno sečeni crni luk. Kad luk dobije zlatnobraon boju, dodati cele ili prepolovljene bademe. Pržiti dok bademi ne porumene.
Piletinu iseći na komadiće pa preliti sa malo maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti, pa varjačom dobro promešati. Pripremljenu piletinu dodati u vok s lukom i bademom. Pržiti uz povremeno mešanje dok se piletina ne skuva i dok ne dobije lepu boju. Kad je piletina gotova, dodati kari i pola čaše vode. Dobro promešati, pa ostaviti da se ukrčka nekoliko minuta. Uz stalno mešanje nastaviti s prženjem pa začiniti krupno mlevenim biberom, solju i peršunom. Kada je voda gotovo isparila, dodati paradajz sečen na kriške ili nekoliko celih čeri paradajza i rendanu koricu limuna. Kratko propržiti da paradajz sačuva svoju formu, pa skloniti s vatre.

Paypal donacija

Popularni postovi