SEKELJI GULAŠ SA KISELIM KUPUSOM

Sastojci

1 kg junetine bez kostiju 
velika luka 
2 čena belog luka 
2 kašike masti 
mleveni kim 
1 puna kašika slatke mlevene crvene paprike 
sobiber 
1 kašika pirea od paradajza 
krompira srednje veličine 
500 g kiselog kupusa 
malo šećera 
150 g masnijeg kiselog mleka 

Priprema

1. Meso operite, dobro osušite i isitnite na krupnije kocke. Luk i beli luk oljuštite, pa luk nasecite na kolutiće, a beli luk sitno iseckajte. U šerpi, na masti, naglo propržite deo po deo junetine.
2. Potom vratite meso u šerpu, dodajte luk, beli luk, kim, papriku, so, biber i pire od paradajza. Sve dobro izmešajte, pa podlijte vodom (ili goveđom supom, biće ukusnije), tako da meso bude sasvim potopljeno. Kuvajte četrdesetak minuta u poklopljenoj šerpi. 
3. Mesu potom dodajte oljušteni, narendani krompir, kiseli kupus, so, biber i malo šećera, pa sve to dinstajte još 40 minuta. Kiselo mleko promešajte viljuškom, tako da bude kremasto, pa ga stavite na gotov sekelji gulaš. Poslužite ga uz kuvani slani krompir ili njoke.

Paypal donacija

Popularni postovi