TORTILJE S KREMASTOM TUNOM

Sastojci (za 2 osobe):

  • 2 žlice kukuruza (iz limenke)
  • 2 žlice sjeckanih kiselih krastavaca
  • 1 žlica kapara
  • 240 g tune u vlastitom soku (Rio Mare)
  • 2 žlice sjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica senfa
  • 100 g grčkog jogurta (ili kremastog posnog sira)
  • Sol, papar
  • 4 tortilje (obične ili npr. sa sjemenkama)
  • 1 šaka baby špinata ili rikule (+ za posluživanje)
  • Priprema:

    U zdjeli pomiješajte sve sastojke za nadjev: ocijeđeni kukuruz, sitno sjeckane kisele krastavce, ocijeđene kapare, ocijeđenu tunu, sitno sjeckani peršin, senf i grčki jogurt.
    Sve začinite po ukusu solju i paprom.
    Kupovne tortilje stavite na dasku te po njima (po sredini) posložite oprani i potpuno osušeni baby špinat (ili rikulu, po želji). Špinat mora biti potpuno suh kako ne bi razmočio tortilju i kako bi bio svojevrsna “barijera” između tortilje i kremastog nadjeva..
    Po špinatu razmažite 2-3 žlice nadjeva, te sve čvrsto zamotajte u rolicu i prstima zatvorite rubove tortilje kako nadjev ne bi curio. Svaku rolicu prerežite ukoso na pola te servirajte na baby špinatu.

Paypal donacija

Popularni postovi