KROMPIR GULAŠ SA TELETINOM
Sastojci:
300 gr teleće šnicle
2-3 kom mrkve srednje veličine
1 manja glavica luka
po želji čehno dva bijelog luka
malo korijena celera i peršuna
list i grančice celera i peršuna
3-4 krompira srednje veličine
po želji so/vegeta, mljeveni biber
1 supena kašika paradajz pirea, ili svježi paradajz
Priprema:
Meso isjeći na kockice. (Možete koristim čistu teleću šniclu) Može i neko drugo meso, ali ako je junetina - onda se treba ipak malo više skuhati, jer će se desiti da vam ostane tvrdo.
U dublju tavu staviti ulje i na zagrijanom ulju izdinstati luk, po želji dodati i bijelog luka, staviti meso Izdinstati dok ne promijeni boju sa svih strana.
Dodati mrkvu i peršun isječeno na tanke kolutove, i celer isto sitno isjeći. Dodati grančice peršuna i celera. Pobiberiti, staviti začine i još malo dinstati.
Kad se počne lijepiti za tavu dodati samo malo vode i pustiti da lagano krčka. Sve ovo raditi na laganoj vatri. Na kraju dodati supenu kašiku paradajz pirea, ili pelata ili jedan svježi paradajz, oguljen i isječen na sitno.
Kad je meso skoro mekano dodati krompir isječen na komade. Izmiješati i još malo dinstati.
Sve ovo preliti sa toplom vodom i ostaviti da krčka dok voda ne uvri, a krompir upije sve i bude skuhan.
Provjeriti još jednom je li slano i ako treba dosoliti.
Dodati list sjeckanog peršuna na kraju.
http://nmrecepti.blogspot.com
300 gr teleće šnicle
2-3 kom mrkve srednje veličine
1 manja glavica luka
po želji čehno dva bijelog luka
malo korijena celera i peršuna
list i grančice celera i peršuna
3-4 krompira srednje veličine
po želji so/vegeta, mljeveni biber
1 supena kašika paradajz pirea, ili svježi paradajz
Priprema:
Meso isjeći na kockice. (Možete koristim čistu teleću šniclu) Može i neko drugo meso, ali ako je junetina - onda se treba ipak malo više skuhati, jer će se desiti da vam ostane tvrdo.
U dublju tavu staviti ulje i na zagrijanom ulju izdinstati luk, po želji dodati i bijelog luka, staviti meso Izdinstati dok ne promijeni boju sa svih strana.
Dodati mrkvu i peršun isječeno na tanke kolutove, i celer isto sitno isjeći. Dodati grančice peršuna i celera. Pobiberiti, staviti začine i još malo dinstati.
Kad se počne lijepiti za tavu dodati samo malo vode i pustiti da lagano krčka. Sve ovo raditi na laganoj vatri. Na kraju dodati supenu kašiku paradajz pirea, ili pelata ili jedan svježi paradajz, oguljen i isječen na sitno.
Kad je meso skoro mekano dodati krompir isječen na komade. Izmiješati i još malo dinstati.
Sve ovo preliti sa toplom vodom i ostaviti da krčka dok voda ne uvri, a krompir upije sve i bude skuhan.
Provjeriti još jednom je li slano i ako treba dosoliti.
Dodati list sjeckanog peršuna na kraju.
http://nmrecepti.blogspot.com