PILETINA SA GLJIVAMA IZ RERNE
Ukusno i kremasto. Savršen ručak uz bilo koji prilog.
Sastojci
500 gr pilećih prsa
250 gr šampinjona
150 ml milerama
Sastojci
500 gr pilećih prsa
250 gr šampinjona
150 ml milerama
100 gr gauda sira
3 jaja
1 čehna bijelog luka
3 jaja
1 čehna bijelog luka
Način pripreme
Piletinu izrežite na kockice, posolite i pobiberite.
Popržite u tavi sa maslinovim uljem pa dodajte gljive
Piletinu izrežite na kockice, posolite i pobiberite.
Popržite u tavi sa maslinovim uljem pa dodajte gljive
izrezane na kriške.
Posolite, pobiberite i dodajte sitno sjeckani bijeli luk.
Poredajte u tepsiju pa prelijte mješavinom jaja i milerama.
Pospite rendanom gaudom i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Poredajte u tepsiju pa prelijte mješavinom jaja i milerama.
Pospite rendanom gaudom i pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.