TELETINA NA SVATOVSKI NAČIN

Hotel Phoenix Sesvete iz svoje gastronomske ponude za Vas izdvaja recept teletina na svatovski način. Uz vrhunsku recepturu šef kuhinje za Vas je pripremio i savjete oko načina pripreme i dekoracije. Također, predlaže posluživanje crnog Cabernet Souvignon, Merlota ili Chianti-a.

Sastojci:
• Teletina – 2,0 kg
• Mladi krumpir – 1,2 kg
• Crvena paprika - 2 kom
• Zelena paprika - 2kom
• Ulje – 1 dcl
• Sol
• Ružmarin
• 1 režanj češnjaka, zdrobljen
• Voda po potrebi

Priprema: Meso oprati, posušiti, posoliti i staviti u posudu za pečenje. Ugrijati malo ulja u posebnoj posudi, da bude vruće, preliti po mesu. Na taj način se uhvati korica i svi mesni sokovi ostaju unutra, na kraju je meso sočno.
Posuti ružmarinom, poklopiti alu folijom. Staviti u vruću pećnicu na 230°C prvih 15 minuta, a zatim smanjiti na 180°C. Za svakih 1 cm debljine mesa računati cca 40 minuta za pečenje.
Nakon što je meso napola pečeno izvaditi ga, na dno posude staviti krompir (komadi veličine cca 6x4 cm), posoliti i lagano poškropiti s uljem. Meso vratiti natrag, ali na način da se okrene donja strana prema gore. Doliti vruće vode, cca 2 dcl. Peći još cca 1 sat, otvoreno, svakih 15 minuta politi sa sokom od pečenja po mesu 10ak minuta prije kraja staviti pokraj mesa i krompira paprike, preliti ih sokom od pečenja.
Pečeno meso se izvadi na dasku za rezanje i izreže na osam podjednakih komada. Sve preliti sokom od pečenja. Pokriti folijom i pustiti da odstoji tako cca 10ak minuta.
Poslužiti u istoj posudi u kojoj se sve peklo.

Paypal donacija

Popularni postovi