EGZOTIČNI PILEĆI RAŽNJIĆI

Za 4 osobe: 1 kg pilećeg filea. 
Za marinadu: glavica luka, 3 čena belog luka, kašičica struganog svežeg đumbira, 3 kašičice soja sosa, kašičica šećera, kašičica strugane limunove kore, pola kašičice čili papričice u prahu, 2 kašičice mlevenog korijandera. 
Za kikiriki preliv: 100 g sirovog kikirikija, 2 kašike ulja, 2 kašike soja sosa, kašičica smeđeg šećera, kašika mlevenog korijandera, trećina kašičice kurkume, 2 kašičice zgnječenog belog luka, 1 dl vode, 1,5 d neutralnee pavlake i 2 kašike limunovog soka.

Pileći file isecite na kockice srednje veličine. Luk i beli luk usitnite u elektronskoj seckalici, dodajte strugani đumbir, soja sos, šećer, struganu limunovu koru, čili papričicu i korijander i sve dobro promešajte. Kockice mesa uvaljajte u ovu mešavinu i ostavite da stoji 2 sata u frižideru. za to vreme kikiriki sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni da dobije zlatno-žutu boju. Pečenom kikirikiju uklonite opnu i sameljite u električnoj sekcalici. Dodajte ulje, soja sos, šećer, korijander, kurkumu, zgnječeni beli luk, pavlaku, limunov sok i sve nergično promešajte. Marinirano meso nabodite na štapiće i pecite na rođštilju sa svih strana. Služite prelivene sosom od kikirikija.

Paypal donacija

Popularni postovi