PILETINA U CURRY UMAKU

Sastojci:
  • pileća prsa
  • 4 “koluta” svježeg ananasa
  • 1 manja banana
  • 1 glavica crvenog luka
  • riža
  • sol
  • curry začini
  • šareni papar
  • 3 žlice Mileram vrhnja
  • 15 dkg maslaca
  • 200 ml pilećeg temeljca
Skuhate rižu, te piletinu narežite na kockice i stavite pržiti na maslac. Crveni luk, ananas i bananu također naražete na kockice. Piletinu kada je pečena izvadite sa strane i na maslac dodajete redom luk, ananas i bananu. Kada luk omekša dodajete pileći temeljac i piletinu  i pustite da se umak reducira. Dodajte sol, šareni papar i 1 žličicu curry-a. Zatim dodajte vrhnje i pustite da prokuha. It is done!

Slatkasti okus ananasa i banane savršeno se sljubljuje s piletinom i curry-jem, tako da ćete imati osjećaj Tajlandskog pijeska među prstima dok uživate u ovom jelu (ili sam to možda samo ja:))! Dobar tek!

Paypal donacija

Popularni postovi