PILETINA U CURRY UMAKU
- pileća prsa
- 4 “koluta” svježeg ananasa
- 1 manja banana
- 1 glavica crvenog luka
- riža
- sol
- curry začini
- šareni papar
- 3 žlice Mileram vrhnja
- 15 dkg maslaca
- 200 ml pilećeg temeljca
Skuhate rižu, te piletinu narežite na kockice i stavite pržiti na maslac. Crveni luk, ananas i bananu također naražete na kockice. Piletinu kada je pečena izvadite sa strane i na maslac dodajete redom luk, ananas i bananu. Kada luk omekša dodajete pileći temeljac i piletinu i pustite da se umak reducira. Dodajte sol, šareni papar i 1 žličicu curry-a. Zatim dodajte vrhnje i pustite da prokuha. It is done!
Slatkasti okus ananasa i banane savršeno se sljubljuje s piletinom i curry-jem, tako da ćete imati osjećaj Tajlandskog pijeska među prstima dok uživate u ovom jelu (ili sam to možda samo ja:))! Dobar tek!