ŠPAGETE S UMAKOM OD TIKVICA
Sve što vam treba je koja tikvica i vrhnje za kuhanje a prema želji možete i sami dodati neki začin koji vam odgovara u kombinaciji s tikvicama
Sastojci
* luk
* malo ulja
* 2 tikvice
* začini: sol, vegeta
* vrhnje za kuhanje
* špagete
Priprema
– Tikvice dobro operite.
– Luk sitno nasjeckajte i staviti ga u zdjelu na malo ulja te kratko popržite da poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
– Dok se luk prži, tikvice izrežite na manje komade ili na polukrugove.
– Kad ste popržili luk dodajte pripremljene tikvice a potom i začine: sol i vegetu
– Luk sitno nasjeckajte i staviti ga u zdjelu na malo ulja te kratko popržite da poprimi lijepu zlatno-smeđu boju.
– Dok se luk prži, tikvice izrežite na manje komade ili na polukrugove.
– Kad ste popržili luk dodajte pripremljene tikvice a potom i začine: sol i vegetu
– Promiješajte i pirjajte uz povremeno miješanje sve dok tikvice ne omekšaju..
– Prema potrebi podlijte i s malo vode.
– Na samom kraju dodajte vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte.
– Prema potrebi podlijte i s malo vode.
– Na samom kraju dodajte vrhnje za kuhanje i još kratko prokuhajte.
Uz umak skuhajte špagete u vreloj slanoj vodi ili neku drugu tjesteninu prema želji.
Osim uz špagete umak od tikvica možete poslužiti i uz rižu, krumpir ili čak i kao prilog uz meso.