KULINARSKI RECEPTI - MESNE OKRUGLICE S PAPRIKOM I ĐUMBIROM
SASTOJCI
20 g đumbira
12 režnjeva češnjaka
400 g mljevene junetine
3 žlice krušnih mrvica
1 jaje
po ½ žličice kima i korijandra u prahu
1 žličica čilija u prahu
2 crvene paprike
po 1 narančasta i žuta paprika
100 g mini rajčica
1 luk orijaš
3 žlice ulja
1 žlica svijetlog sojina umaka
2 žlice čili umaka
1 žlica meda
100 ml povrtnog temeljca
sol,
papar
20 g đumbira
12 režnjeva češnjaka
400 g mljevene junetine
3 žlice krušnih mrvica
1 jaje
po ½ žličice kima i korijandra u prahu
1 žličica čilija u prahu
2 crvene paprike
po 1 narančasta i žuta paprika
100 g mini rajčica
1 luk orijaš
3 žlice ulja
1 žlica svijetlog sojina umaka
2 žlice čili umaka
1 žlica meda
100 ml povrtnog temeljca
sol,
papar
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ogulite đumbir i oljuštite češnjak pa ih narežite na sitne kockice.
- Izmiješajte mljeveno meso, đumbir, pola češnjaka, krušne mrvice, jaje i začine. Oblikujte 16 okruglica pa ih poslažite na lim obložen masnim papirom.
- Pecite ih 15 min na 2. rešetki odozgo. Očistite i oplahnite paprike te ih uzduž narežite na deblje rezance. Rajčice operite i prepolovite ili narežite na četvrtine.
- Oljuštite luk, narežite ga na kriškice i popržite, kao i papriku, na vrućem ulju. Umiješajte preostali češnjak pa još malo pržite uz povremeno miješanje.
- Začinite solju, paprom, sojinim i čili umakom te medom. Umiješajte temeljac i rajčice pa polupoklopljeno kuhajte 5 min.
- Poslažite mesne okruglice na pirjano povrće te poslužite.
- http://kuhaj.story.hr