KULINARSKI RECEPTI - ODRESCI S MEDITERANSKIM POVRĆEM
SASTOJCI
po 2 patlidžana, tikvice i paprike
sol
2 češnja češnjaka
5 žlica soka od limuna
4-5 žlica maslinova ulja
papar
4 goveđa odreska (od 180 g)
4 rajčice
1 glavica luka
1 žlica kapara
po 2 patlidžana, tikvice i paprike
sol
2 češnja češnjaka
5 žlica soka od limuna
4-5 žlica maslinova ulja
papar
4 goveđa odreska (od 180 g)
4 rajčice
1 glavica luka
1 žlica kapara
PRIPREMA
- Povrće narežite na ploške, odnosno komade. Patlidžan posolite, ostavite da malo odstoji pa ga posušite.
- Češnjak nasjeckajte pa pomiješajte sa 2 žlice soka od limuna i 4 žlice ulja. Time premažite povrće, začinite i pecite na roštilju 10 minuta.
- Meso posušite, posolite, popaprite, nakapajte uljem i pecite oko 8 minuta na roštilju. Rajčice i luk nasjeckajte. Začinite sokom od limuna, solju i paprom pa poslužite.