RECEPTI OD SVINJSKOG MESA - SVINJSKI KARE BEZ KOSTIJU U UMAKU OD GORGONZOLE S MRKVOM
- Gorgonzola 100 g
- Mrkva 400 g
- Okusi zavičaja maslaca 100 g
- Mineralna voda 2 dl
- Maribel cvjetni med 1 žlica
- Pilos vrhnja za kuhanje 200 ml
- Kania paparpo želji
- Solkrupna
- Svinjski kare 600 g
Upute za pripremu
Vrijeme kuhanja: 30 MinutaZa prilog mrkvu nasjeckamo na tanje kolutiće i popržimo ju na maslacu, dodamo žlicu i meda pa kratko prodinstamo. Mrkvu na kraju podlijemo gaziranom vodom i kuhamo dok mrkva ne omekša. Meso začinimo po ukusu te ga ispržimo na maslacu, dodamo vrhnje za kuhanje i gorgonzolu pa na laganoj vatri kuhamo dok ne postane kremasto. Serviramo uz Winemakers of Croatia Merlot.