RECEPTI OD PILETINE - PILETINA PEČENA U UMAKU OD GLJIVA
Bilo da ga pripremate radnim danom, kao brzi ručak nakon povratka s posla, ili za neku svečanu priliku, ovim jelom ćete oduševiti sve one koji ga probaju.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 vrećica krem juhe od gljiva
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- malo soli
- sir (gauda, kačkavalj…)
Priprema:
Pileći file isjeći na tanke komade.
U dublju posudu istresti sadržaj krem juhe od gljiva, pa u njega uvaljati svaku šniclu, a zatim ih sagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu.
Preliti šnicle vrhnjem za kuhanje, posoliti, a zatim preko šnicli naribati sir.
Peći ih u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko pola sata. Zatim smanjiti temperaturu i ostaviti da se peku još oko 15 minuta.
U dublju posudu istresti sadržaj krem juhe od gljiva, pa u njega uvaljati svaku šniclu, a zatim ih sagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu.
Preliti šnicle vrhnjem za kuhanje, posoliti, a zatim preko šnicli naribati sir.
Peći ih u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko pola sata. Zatim smanjiti temperaturu i ostaviti da se peku još oko 15 minuta.