RECEPTI OD PILETINE - PILETINA PEČENA U UMAKU OD GLJIVA

Bilo da ga pripremate radnim danom, kao brzi ručak nakon povratka s posla, ili za neku svečanu priliku, ovim jelom ćete oduševiti sve one koji ga probaju.


Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 vrećica krem juhe od gljiva
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • malo soli
  • sir (gauda, kačkavalj…)

Priprema:

Pileći file isjeći na tanke komade.
U dublju posudu istresti sadržaj krem juhe od gljiva, pa u njega uvaljati svaku šniclu, a zatim ih sagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu.
Preliti šnicle vrhnjem za kuhanje, posoliti, a zatim preko šnicli naribati sir.
Peći ih u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko pola sata. Zatim smanjiti temperaturu i ostaviti da se peku još oko 15 minuta.

Paypal donacija

Popularni postovi