Aromatični rižoto sa tikvicama
Sastojci za 2 osobe:
1 srednja tikvica
1/2 srednjeg luka
1 češanj češnjaka
1 žličica senfa
1 trokutić Zdenka sira (ili listić topljenog sira)
1 žličica vlasca
1 žličica Vegete
1 šalica riže malo maslaca sol papar
Priprema
Nasjeckajte luk i češnjak i pirjajte na srednje jakoj vatri. Kad sastojci omakšaju dodajte tikvice koje ste prethodno narezali na kolutiće ili polumjesece. Tikvice posolite, popaprite i dodajte vegetu. Pirjajte na srednje jakoj vatri nekoliko minuta pa dodajte žličicu senfa i vlasac. Promješajte i dodajte rižu. Prelijte sa 2 do 3 šalice vode i po želji dodajte kocku za juhu. Poklopite i poklopljeno kuhajte dok se riža skuha uz povremeno miješanje. Pri kraju u rižoto natrgajte trokutić zdenka sira i miješajte dok se ne rastopi. Jelo poslužite toplo kao samostalno jelo ili kao prilog. Vrijeme pripreme 30 minuta.
1 srednja tikvica
1/2 srednjeg luka
1 češanj češnjaka
1 žličica senfa
1 trokutić Zdenka sira (ili listić topljenog sira)
1 žličica vlasca
1 žličica Vegete
1 šalica riže malo maslaca sol papar
Priprema
Nasjeckajte luk i češnjak i pirjajte na srednje jakoj vatri. Kad sastojci omakšaju dodajte tikvice koje ste prethodno narezali na kolutiće ili polumjesece. Tikvice posolite, popaprite i dodajte vegetu. Pirjajte na srednje jakoj vatri nekoliko minuta pa dodajte žličicu senfa i vlasac. Promješajte i dodajte rižu. Prelijte sa 2 do 3 šalice vode i po želji dodajte kocku za juhu. Poklopite i poklopljeno kuhajte dok se riža skuha uz povremeno miješanje. Pri kraju u rižoto natrgajte trokutić zdenka sira i miješajte dok se ne rastopi. Jelo poslužite toplo kao samostalno jelo ili kao prilog. Vrijeme pripreme 30 minuta.