Aromatični rižoto sa tikvicama

 Sastojci za 2 osobe:
 1 srednja tikvica
 1/2 srednjeg luka
 1 češanj češnjaka
 1 žličica senfa
 1 trokutić Zdenka sira (ili listić topljenog sira)
 1 žličica vlasca
 1 žličica Vegete
 1 šalica riže malo maslaca sol papar
 Priprema
 Nasjeckajte luk i češnjak i pirjajte na srednje jakoj vatri. Kad sastojci omakšaju dodajte tikvice koje ste prethodno narezali na kolutiće ili polumjesece. Tikvice posolite, popaprite i dodajte vegetu. Pirjajte na srednje jakoj vatri nekoliko minuta pa dodajte žličicu senfa i vlasac. Promješajte i dodajte rižu. Prelijte sa 2 do 3 šalice vode i po želji dodajte kocku za juhu. Poklopite i poklopljeno kuhajte dok se riža skuha uz povremeno miješanje. Pri kraju u rižoto natrgajte trokutić zdenka sira i miješajte dok se ne rastopi. Jelo poslužite toplo kao samostalno jelo ili kao prilog. Vrijeme pripreme 30 minuta.

Paypal donacija

Popularni postovi