Grilovano povrće

POTREBNO JE
 0,5 kg tikvica,
 0,5 kg paradajza,
 0,5 kg plavog patlidžana,
 200 g ementalera,
 3 češnja bijelog luka,
 3 kašike maslinovog ulja,
 kašičica majčine dušice,
 sol, biber
 PRIPREMA :
 Povrće dobro operite. Tikvice i plavi patlidžan isjecite na kolutove centimetar debljine. Bijeli luk zgnječite i pomješajte sa maslinovim uljem i majčinom dušicom. Posolite i pobiberite. Povrće pomiješajte sa ovom smjesom i ostavite na sat vremena u frižider. Pred pečenje paradajz isjecite na polovine, stavite ga sječenom stranom na papirni ubrus i pustite ga da se malo prosuši. Pecite ga na grilu po nekoliko minuta sa svake strane. Redajte na pleh i pospite rendanim sirom.

Paypal donacija

Popularni postovi