Grilovano povrće
POTREBNO JE
0,5 kg tikvica,
0,5 kg paradajza,
0,5 kg plavog patlidžana,
200 g ementalera,
3 češnja bijelog luka,
3 kašike maslinovog ulja,
kašičica majčine dušice,
sol, biber
PRIPREMA :
Povrće dobro operite. Tikvice i plavi patlidžan isjecite na kolutove centimetar debljine. Bijeli luk zgnječite i pomješajte sa maslinovim uljem i majčinom dušicom. Posolite i pobiberite. Povrće pomiješajte sa ovom smjesom i ostavite na sat vremena u frižider. Pred pečenje paradajz isjecite na polovine, stavite ga sječenom stranom na papirni ubrus i pustite ga da se malo prosuši. Pecite ga na grilu po nekoliko minuta sa svake strane. Redajte na pleh i pospite rendanim sirom.
0,5 kg tikvica,
0,5 kg paradajza,
0,5 kg plavog patlidžana,
200 g ementalera,
3 češnja bijelog luka,
3 kašike maslinovog ulja,
kašičica majčine dušice,
sol, biber
PRIPREMA :
Povrće dobro operite. Tikvice i plavi patlidžan isjecite na kolutove centimetar debljine. Bijeli luk zgnječite i pomješajte sa maslinovim uljem i majčinom dušicom. Posolite i pobiberite. Povrće pomiješajte sa ovom smjesom i ostavite na sat vremena u frižider. Pred pečenje paradajz isjecite na polovine, stavite ga sječenom stranom na papirni ubrus i pustite ga da se malo prosuši. Pecite ga na grilu po nekoliko minuta sa svake strane. Redajte na pleh i pospite rendanim sirom.