Mus od plavog patlidžana

Sastojci :
800 g plavih patlidžana
 - so - biber
 - 1 dcl maslinovog ulja
 - manja žuta paprika
 - manja crvena paprika
 - manji cukini
 - 2 paradajza
 - 1 glavica narendisanog crnog luka
 - 1 dcl ulja
 - 1 kašika sjeckanog lista bosiljka
 - 1 kašicica želatine
 - 1,5 dcl vode
 - 2 dcl slatke pavlake
 Priprema :
Plave patlidžane uzduž prepolovite, začinite i pospite maslinovim uljem. U prethodno zagrejanoj pećnici pecite 30 minuta na 200 c. Paprike, cukini,list bosiljka i paradajz isjecite na komadiće. Luk prodinstajte na ulju, dodajte paprike, cukini, paradajz i bosiljak i još dinstajte. Izdinstano povrće ohladite. Jezgro plavog patlidžana izvadite i u mikseru izpirirajte. Kašastu masu plavog patlidžana izmješajte sa povrćem.Želatinu istopite u toploj vodi.Sve izmješajte sa masom, Dodajte ulupanu slatku pavlaku(šlag).Mus sipajte u posudu i hladite u hladnjaku 6 sati.Prevrnite na tanjir i vadite modlom za pogačice. Služite hladno.

Paypal donacija

Popularni postovi