Mus od plavog patlidžana
Sastojci :
800 g plavih patlidžana
- so - biber
- 1 dcl maslinovog ulja
- manja žuta paprika
- manja crvena paprika
- manji cukini
- 2 paradajza
- 1 glavica narendisanog crnog luka
- 1 dcl ulja
- 1 kašika sjeckanog lista bosiljka
- 1 kašicica želatine
- 1,5 dcl vode
- 2 dcl slatke pavlake
Priprema :
Plave patlidžane uzduž prepolovite, začinite i pospite maslinovim uljem. U prethodno zagrejanoj pećnici pecite 30 minuta na 200 c. Paprike, cukini,list bosiljka i paradajz isjecite na komadiće. Luk prodinstajte na ulju, dodajte paprike, cukini, paradajz i bosiljak i još dinstajte. Izdinstano povrće ohladite. Jezgro plavog patlidžana izvadite i u mikseru izpirirajte. Kašastu masu plavog patlidžana izmješajte sa povrćem.Želatinu istopite u toploj vodi.Sve izmješajte sa masom, Dodajte ulupanu slatku pavlaku(šlag).Mus sipajte u posudu i hladite u hladnjaku 6 sati.Prevrnite na tanjir i vadite modlom za pogačice. Služite hladno.
800 g plavih patlidžana
- so - biber
- 1 dcl maslinovog ulja
- manja žuta paprika
- manja crvena paprika
- manji cukini
- 2 paradajza
- 1 glavica narendisanog crnog luka
- 1 dcl ulja
- 1 kašika sjeckanog lista bosiljka
- 1 kašicica želatine
- 1,5 dcl vode
- 2 dcl slatke pavlake
Priprema :
Plave patlidžane uzduž prepolovite, začinite i pospite maslinovim uljem. U prethodno zagrejanoj pećnici pecite 30 minuta na 200 c. Paprike, cukini,list bosiljka i paradajz isjecite na komadiće. Luk prodinstajte na ulju, dodajte paprike, cukini, paradajz i bosiljak i još dinstajte. Izdinstano povrće ohladite. Jezgro plavog patlidžana izvadite i u mikseru izpirirajte. Kašastu masu plavog patlidžana izmješajte sa povrćem.Želatinu istopite u toploj vodi.Sve izmješajte sa masom, Dodajte ulupanu slatku pavlaku(šlag).Mus sipajte u posudu i hladite u hladnjaku 6 sati.Prevrnite na tanjir i vadite modlom za pogačice. Služite hladno.