Pljeskavice od krompira

Sastav:
 glavica luka
 1kg krompira
 veza mladog luka
 1 jaje
 100 g brašna
 sol,
 biber
 6 kašika ulja
 5 paradajza
 150 g kisele pavlake
 2 kašičice soka od limuna
 Način pripreme :
  Izrendati luk. Krompire oljuštiti i izrendati na krupno. Odliti tečnost koja se odvojila tokom rendanja. Isjeckati mladi luk i dodati ga krompirima, zajedno sa brašnom, jajima, solju i biberom. Zagrijavati ulje malo po malo u teflonskom tiganju i pržiti pljeskavice: za svaku odvaditi 2 kašike mase, spustiti u tiganj i pritisnuti odozgo. Okrenuti i ispržiti i sa druge strane. Gotove pljeskavice držati u rerni na toplom. Pikantni umak od paradajza ćete napraviti tako što ćete paradajz oprati, očistiti od sjemenki i isjeckati na sitne kockice. Izmješati sve to sa kiselom pavlakom, sokom od limuna, solju i biberom. Umak služiti uz pljeskavice.

Paypal donacija

Popularni postovi