Rižoto sa brokolijem

Za 4 osobe:
300 g pirinča dugog zrna,
50 g struganog biljnog kačkavalja,
1 dl suvog belog vina,
 1 l povrtnog bujona iz kocke,
 2 struka mladog luka i manja glavica brokolija.
 Za krem sa majonezom:
 6 kašika "dijamant lajt" majoneza,
 3 kašike biljne pavlake,
 kašika maslinovog ulja i so.
 Brokoli operite, uklonite mu korenasti deo i podelite ga na cvetiće, pa kuvajte tri, četiri minuta u ključaloj, slanoj vodi. Ovako blanširane cvetiće brokolija vadite šupljom kašikom i odmah ih uronite u ledenu vodu da brokoli sačuva lepu, zelenu boju, pa ih dobro ocedite i ostavite sa strane. U šerpi zagrejte maslinovo ulje i u njemu ispržite seckani mladi luk, dodajte pirinač, pržite minut do dva, pa prelijte belim vinom. Sačekajte da alkohol ispari, pa dodajte prethodno pripremljen povrtni bujon iz kocke. Pirinač kuvajte pazeći da se ne raskuva, povremeno pomerajući šerpu na ringli. Skinite sa ringle, dodajte strugani biljni kačkavalj i šerpu energično pomerajte levo-desno, po radnoj površini, da se biljni kačkavalj stopi sa kuvanim pirinčem. Dodajte mešavinu "dijamant lajt" majoneza i biljne pavlake i ponovo pomerajte šerpu po radnoj površini. Odozgo pažljivo rasporedite bareni brokoli i odmah služite.

Paypal donacija

Popularni postovi