Složenac sa tikvicama
SLOŽENAC SA TIKVICAMA
POTREBNO JE
40 g maslaca,
2 glavice crnog luka,
300 g malih tikvica,
mala glavica kelja,
1,5 dl vode,
250 g paradajza,
2 kašičice soli,
2 suhog biljnog začina,
kašičica origana,
biber,
kašičica karija,
50 g rendanog parmezana
PRIPREMA :
U vartostalnoj posudi zagrijte maslac 1–2 minuta na najjačoj temperaturi, pa na njemu minut-dva dinstajte usitnjeni crni luk. Tikvice operite i narežite na tanke kolutove, a oprani i ocjeđeni kelj na rezance, dodajte ih luku i na najjačoj vatri kuhajte 8–10 minuta. Potom dodajte paradajz narezan na osmine, posolite i začinite. Prije služenja jelo pospite parmezanom.
POTREBNO JE
40 g maslaca,
2 glavice crnog luka,
300 g malih tikvica,
mala glavica kelja,
1,5 dl vode,
250 g paradajza,
2 kašičice soli,
2 suhog biljnog začina,
kašičica origana,
biber,
kašičica karija,
50 g rendanog parmezana
PRIPREMA :
U vartostalnoj posudi zagrijte maslac 1–2 minuta na najjačoj temperaturi, pa na njemu minut-dva dinstajte usitnjeni crni luk. Tikvice operite i narežite na tanke kolutove, a oprani i ocjeđeni kelj na rezance, dodajte ih luku i na najjačoj vatri kuhajte 8–10 minuta. Potom dodajte paradajz narezan na osmine, posolite i začinite. Prije služenja jelo pospite parmezanom.