Složenac sa tikvicama

SLOŽENAC SA TIKVICAMA

 POTREBNO JE
 40 g maslaca,
 2 glavice crnog luka,
 300 g malih tikvica,
 mala glavica kelja,
 1,5 dl vode,
 250 g paradajza,
 2 kašičice soli,
 2 suhog biljnog začina,
 kašičica origana,
 biber,
 kašičica karija,
 50 g rendanog parmezana

 PRIPREMA :
 U vartostalnoj posudi zagrijte maslac 1–2 minuta na najjačoj temperaturi, pa na njemu minut-dva dinstajte usitnjeni crni luk. Tikvice operite i narežite na tanke kolutove, a oprani i ocjeđeni kelj na rezance, dodajte ih luku i na najjačoj vatri kuhajte 8–10 minuta. Potom dodajte paradajz narezan na osmine, posolite i začinite. Prije služenja jelo pospite parmezanom.

Paypal donacija

Popularni postovi