Zapečeni njoki sa bundevom

  Sastojci za 4 osobe:
 400 g bundeve (Hokkaido) ili neka slična
 500 g njoka
 1 glavica luka
 3 česnja česnjaka
 1 povrtna kocka
 1/2 žlice mljevene chili papričice
 prstohvat muškatnog oraščića
 100 g sira mozarele može i feta ulje,
 sol, papar

 Priprema :
 U tavi pržimo ulje da omekša, zatim dodamo očišćenu i na šnite izrezanu bundevu, podlijemo s 130 ml vode, dodamo povrtnu kocku, protisnemo česnjak, začinimo mljevenom chilli paprikom,dodamo prstohvat muškatnog oraščića, sol i papar. Sve zajedno pirjamo na laganoj vatri dok bundeva ne omekša i postane kremasta. Za to vrijeme skuhamo njoke i prebacimo ih u vatrostalnu posudu, namazanu uljem, može i bundevinim ako ga imate. Pirjanu bundevu prelijemo preko njoka i prekrijemo kriškama sira mozarele ili fete, ovisi šta volite. Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 10-tak minuta na 200 stupnjeva. Tj peći dok sir ne porumeni.
Priprema : 45 minuta.

Paypal donacija

Popularni postovi