Zapečeni njoki sa bundevom
Sastojci za 4 osobe:
400 g bundeve (Hokkaido) ili neka slična
500 g njoka
1 glavica luka
3 česnja česnjaka
1 povrtna kocka
1/2 žlice mljevene chili papričice
prstohvat muškatnog oraščića
100 g sira mozarele može i feta ulje,
sol, papar
Priprema :
U tavi pržimo ulje da omekša, zatim dodamo očišćenu i na šnite izrezanu bundevu, podlijemo s 130 ml vode, dodamo povrtnu kocku, protisnemo česnjak, začinimo mljevenom chilli paprikom,dodamo prstohvat muškatnog oraščića, sol i papar. Sve zajedno pirjamo na laganoj vatri dok bundeva ne omekša i postane kremasta. Za to vrijeme skuhamo njoke i prebacimo ih u vatrostalnu posudu, namazanu uljem, može i bundevinim ako ga imate. Pirjanu bundevu prelijemo preko njoka i prekrijemo kriškama sira mozarele ili fete, ovisi šta volite. Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 10-tak minuta na 200 stupnjeva. Tj peći dok sir ne porumeni.
Priprema : 45 minuta.
400 g bundeve (Hokkaido) ili neka slična
500 g njoka
1 glavica luka
3 česnja česnjaka
1 povrtna kocka
1/2 žlice mljevene chili papričice
prstohvat muškatnog oraščića
100 g sira mozarele može i feta ulje,
sol, papar
Priprema :
U tavi pržimo ulje da omekša, zatim dodamo očišćenu i na šnite izrezanu bundevu, podlijemo s 130 ml vode, dodamo povrtnu kocku, protisnemo česnjak, začinimo mljevenom chilli paprikom,dodamo prstohvat muškatnog oraščića, sol i papar. Sve zajedno pirjamo na laganoj vatri dok bundeva ne omekša i postane kremasta. Za to vrijeme skuhamo njoke i prebacimo ih u vatrostalnu posudu, namazanu uljem, može i bundevinim ako ga imate. Pirjanu bundevu prelijemo preko njoka i prekrijemo kriškama sira mozarele ili fete, ovisi šta volite. Staviti u zagrijanu pećnicu i peći 10-tak minuta na 200 stupnjeva. Tj peći dok sir ne porumeni.
Priprema : 45 minuta.