Teleći paprikaš u bijelom vinu

POTREBNO :
 800 g telećeg buta,
 1/2 kg krompira,
 2 glavice crnog luka,
 2 češnja bijelog luka,
 100 ml bijelog vina,
 100 ml paradajz soka,
 začin od suhog povrća,
 3 kašičice aleve paprika,
 ulje,
 peršun,
 1 ljuta papričica.

 PRIPREMA :
U šerpi propržite na ulju sitno isjeckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte teletinu isjeckanu na kockice, pa zajedno pržite još pet minuta. Šerpu sklonite sa vatre, dodajte alevu papriku, začin, ispasirani bijeli luk i po želji ljutu papričicu. Nalijte vrućom vodom, dobro promješajte i stavite da se kuha pokriveno na laganoj vatri. Kada meso omekša dodajte krompir isječen na kockice. Kuhajte još 15 minuta. Pred kraj dodajte vino, sok od paradajza i ako je pregusto još malo vode. Čim provrije
sklonite sa vatre.

Paypal donacija

Popularni postovi