Pileči paprikaš sa knedlicama


POTREBNO :
4 bataka sa karabatakom, 1 bijelo meso, 1 crveni luk, 2 mrkve, 1/2 korjena celera, 1 crvena paprika, 4 krompira, 1 kašika paradajz pirea, 2-3 lovorova lista, sušeni začin, 1 kašičica aleve paprika, biber, peršun, ulje.
ZA KNEDLE: 2 jaja, 5 kašika brašna, 2 kašike griza, 1 dl vode.

 PRIPREMA :
Isjeckajte luk na kockice i prodinstajte ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćene i na kolutove isječene šargarepe, celer, papriku isječenu na kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operite meso, odvojite batake od karabataka, bijelo meso isjecite na četiri veća komada i sve to dodajte na dinstano povrće. Dinstajte oko deset minuta ili dok meso malo ne pobjeli. U međuvremenu očistite krompir i isjeckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i sušeni začin po želji, pa dinstajte uz povremeno miješanje oko pet minuta. Dodajte vruću vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi. Poklopite i kuhajte dalje na laganoj vatri. Pripremite knedle tako sto ćete viljuškom izmutiti jaja, zatim dodajte brašno, griz i pomalo dodavajte vodu. Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuha. Na kraju dodajte kašiku paradajz pire i knedle vadite kašikom i ubacujte lagano u paprikaš. Paprikaš je gotov kada knedle fino nabubre i isplivaju na površinu. Na kraju možete posuti sitno isjeckanim peršunom i dodati biber po želji.

Paypal donacija

Popularni postovi