Pileći ražnjići
Za 4 osobe:
4 pileća fileta, 2 tikvice, 2 + 1 limun, maslinovo ulje, sol i biber.
Pileće meso isjecite na kockice, posolite i pobiberite. Tikvice ljuštilicom isjecite po dužini na sasvim tanke trake, dva limuna isjecite na kockice a jedan iscjedite. Na štapiće za ražnjiće naizmjenično nabadajte komadiće mesa, u cik-cak presavijene trake tikvica i komadiće limun, pa ih redajte na tanjur, prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem i dodatno posolite i pobiberite. Poklopite drugim tanjurom i ostavite da se meso marinira u tom soku najmanje 30 minuta, pa redajte na roštilj i pecite.
4 pileća fileta, 2 tikvice, 2 + 1 limun, maslinovo ulje, sol i biber.
Pileće meso isjecite na kockice, posolite i pobiberite. Tikvice ljuštilicom isjecite po dužini na sasvim tanke trake, dva limuna isjecite na kockice a jedan iscjedite. Na štapiće za ražnjiće naizmjenično nabadajte komadiće mesa, u cik-cak presavijene trake tikvica i komadiće limun, pa ih redajte na tanjur, prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem i dodatno posolite i pobiberite. Poklopite drugim tanjurom i ostavite da se meso marinira u tom soku najmanje 30 minuta, pa redajte na roštilj i pecite.