Dimljena pastrmka
Sastojci
800 g dimljenih pastrmki
8 listova zelene salate
160 g vrhova špargl
2 tvrdo kuvana jajeta
100 g sveže paprike
1 dl belog vina
2 lista želatina
1 manja dinja
peršun, limunov sok
beli biber, so
-- sastojci za sos --
2 dl slatke pavlake
50 g struganog rena
vezica mirođije
limunov sok
biber, so
Priprema
Očistite pastrmke, odstranite kožu i kosti i pripremite filete. Položite ih na listove zelene salate i obložite kolutovima tvrdo kuvanih jaja, kolutovima paprike i kuvanim šparglama. Zatim zagrejte vino, dodajte u hladnoj vodi potopljen i oceđen želatin i mešajte dok se želatin potpuno ne otopi. Ohlađenim želatinom (aspikom) prelijte filete. Ostavite na hladnom da se dobro stvrdne.
Dinju prepolovite, očistite i od mesnatog dela vadite kuglice posebnom kašikom. Rubove kore nasecite cik-cak, ispunite je kuglicama, posolite, pobiberite i prelijte limunovim sokom.
Slatku pavlaku umutite, dodajte seckanu mirođiju, ren, limunov sok, biber i so. Lagano promešajte i poslužite uz filete.
800 g dimljenih pastrmki
8 listova zelene salate
160 g vrhova špargl
2 tvrdo kuvana jajeta
100 g sveže paprike
1 dl belog vina
2 lista želatina
1 manja dinja
peršun, limunov sok
beli biber, so
-- sastojci za sos --
2 dl slatke pavlake
50 g struganog rena
vezica mirođije
limunov sok
biber, so
Priprema
Očistite pastrmke, odstranite kožu i kosti i pripremite filete. Položite ih na listove zelene salate i obložite kolutovima tvrdo kuvanih jaja, kolutovima paprike i kuvanim šparglama. Zatim zagrejte vino, dodajte u hladnoj vodi potopljen i oceđen želatin i mešajte dok se želatin potpuno ne otopi. Ohlađenim želatinom (aspikom) prelijte filete. Ostavite na hladnom da se dobro stvrdne.
Dinju prepolovite, očistite i od mesnatog dela vadite kuglice posebnom kašikom. Rubove kore nasecite cik-cak, ispunite je kuglicama, posolite, pobiberite i prelijte limunovim sokom.
Slatku pavlaku umutite, dodajte seckanu mirođiju, ren, limunov sok, biber i so. Lagano promešajte i poslužite uz filete.