Grilani losos u umaku od bijelog vina

Sastojci za 4 osobe:
40 g maslaca
600 g fileta lososa

za umak:
80 g maslaca
25 g glatkog brašna
100 ml bijelog vina
100 ml povrtne juhe
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žličica sjeckanog kopra
mljeveni bijeli papar
ulje
sol


Priprema:
Na maslacem namašćenu gril tavu stavimo odreske lososa i sa svake strane ih pečemo po prilici 3 minute. Za to vrijeme u zasebnu tavu iznad vatre stavimo maslac, pričekamo da se rastopi, potom dodamo glatko brašno i kratko ga pržimo dok ne počne dobivati boju. Zatim ulijemo suho bijelo vino, povrtnu juhu, vrhnje za kuhanje i na laganoj vatri miješamo sastojke dok ne dobijemo jednoličan kremasti umak. Kopar nasjeckamo i umiješamo ga u umak. Pred kraj umak po želji začinimo solju i paprom, te njime prelijemo pečene odreske lososa.


hrt.hr

Paypal donacija

Popularni postovi