INDIJSKA JAGNJEĆA PLEĆKA

Potrebno: 
*800gr jagnjeće plećke, 
*50gr ulja, 
*50gr crnog luka, 
*10gr brašna, 
*kari, 
*mleveni biber, 
*3-4dl govedje supe, 
*4-5 većih jabuka


Meso očistimo od opni i žila, operemo isečemo na oko 2 cm velike kocke i slavimo na luk propržen na masnoći. Na jakoj vatri propržimo i pospemo mešavinom brašna i karija mešavinu spremamo po ukusu, ali kari mora doći do izražaja i mle­venim biberom. Dolijemo supu i posolimo. Na la­ganoj vatri pirjamo oko 1 sat, izvadimo meso, držimo na toplom, a u soku pirjamo oljuštene na režnjeve isečene jabuke, dok ne omekšaju. Zatim vratimo meso u umak, još jednom prokuvamo i odmah služimo. Prilažemo bareni pirinač. 

Kutlaca.com

Paypal donacija

Popularni postovi