INDIJSKA JAGNJEĆA PLEĆKA
Potrebno:
*800gr jagnjeće plećke,
*50gr ulja,
*50gr crnog luka,
*10gr brašna,
*kari,
*mleveni biber,
*3-4dl govedje supe,
*4-5 većih jabuka
*800gr jagnjeće plećke,
*50gr ulja,
*50gr crnog luka,
*10gr brašna,
*kari,
*mleveni biber,
*3-4dl govedje supe,
*4-5 većih jabuka
Meso očistimo od opni i žila, operemo isečemo na oko 2 cm velike kocke i slavimo na luk propržen na masnoći. Na jakoj vatri propržimo i pospemo mešavinom brašna i karija mešavinu spremamo po ukusu, ali kari mora doći do izražaja i mlevenim biberom. Dolijemo supu i posolimo. Na laganoj vatri pirjamo oko 1 sat, izvadimo meso, držimo na toplom, a u soku pirjamo oljuštene na režnjeve isečene jabuke, dok ne omekšaju. Zatim vratimo meso u umak, još jednom prokuvamo i odmah služimo. Prilažemo bareni pirinač.
Kutlaca.com