Juha od luka Specijalitet Francuske kuhinje
Potrebno
1 kg luka
4 kriške hleba najbolje domaćeg
supa od povrća
ribani parmezan
maslinovo ulje
Priprema
Luk očistite, narežite na tanke kriškice i dinstajte po mogućnosti u posudi od terakote na 6-7 kašikica ulja.Dodajte koju kašikic supe od povrća, poklopite i dinstajte na tihoj vatri otprilike pola sata. Posolite, popaprite i prelijte litrom i po supe i pustite da se kuva otklopljeno još pola sata. U svaki tanjir složite kriške prepečenog kruha i prelijte supom. Pospite s puno sira, pustite par minuta i poslužite.
1 kg luka
4 kriške hleba najbolje domaćeg
supa od povrća
ribani parmezan
maslinovo ulje
Priprema
Luk očistite, narežite na tanke kriškice i dinstajte po mogućnosti u posudi od terakote na 6-7 kašikica ulja.Dodajte koju kašikic supe od povrća, poklopite i dinstajte na tihoj vatri otprilike pola sata. Posolite, popaprite i prelijte litrom i po supe i pustite da se kuva otklopljeno još pola sata. U svaki tanjir složite kriške prepečenog kruha i prelijte supom. Pospite s puno sira, pustite par minuta i poslužite.
mojaputovanja