LJEPLJIVA KRILCA

POTREBNO JE
- 1,5 kg pilećih krilaca

ZA MARINADU
- 1 šolja (250 ml) vode,
- 1 šolja soja-sosa
- pola šolje smeđeg šećera
- četvrt šolje jabukovog sirćeta
- četvrt šolje ulja
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica đumbira u prahu

PRIPREMA
U većoj posudi pomešajte sve sastojke za marinadu. Dodajte krilca, pokrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati. Pleh premažite uljem, poređajte krilca, prekrijte ih folijom i pecite pola sata na 180 stepeni. Za to vreme prokuvajte ostatak marinade da se zgusne, izvadite krilca iz rerne, okrenite ih, četkicom premažite marinadu po njima, pa vratite u rernu da se peku bez folije još 45 minuta, s tim što ćete ih premazivati još dva puta na svakih 15 minuta.

(Blic Žena)

Paypal donacija

Popularni postovi