Mađarski pileći paprikaš
Sastojci
veće masno pile isečeno na 8-10 komada
100-150 gr suve ili pečene sitno isečene slanine
1 glavica usitnjenog crnog luka
kapika ljute ili slatke začinske paprike
300-400 gr pavlake
so po ukusu
biber po ukusu
veće masno pile isečeno na 8-10 komada
100-150 gr suve ili pečene sitno isečene slanine
1 glavica usitnjenog crnog luka
kapika ljute ili slatke začinske paprike
300-400 gr pavlake
so po ukusu
biber po ukusu
Priprema
Slaninu pržite dok ne pusti svu mast, dodajte zatim crni luk i komade pileta, pospite paprikom i propržite na suvo. Nalijte s vrlo malo vode, poklopite i dinstajte dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte usitnjene pileće iznutrice i pavlaku i kuvajte još 10–15 minuta. Pileći paprikaš se obavezno servira sa galuškama.
Slaninu pržite dok ne pusti svu mast, dodajte zatim crni luk i komade pileta, pospite paprikom i propržite na suvo. Nalijte s vrlo malo vode, poklopite i dinstajte dok meso ne omekša. Pred kraj dodajte usitnjene pileće iznutrice i pavlaku i kuvajte još 10–15 minuta. Pileći paprikaš se obavezno servira sa galuškama.
kuvajsam