Musaka od rendanog krompira


Sastojci
1 kg krompira, 400 g mešanog mlevenog mesa, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 jajeta, 1 šolja mleka, 1 kašičica soli, 1 kašičica peršun, 1 kašičica majorana, 1 kašičica majčine dušice, 2 kašike ulja

Priprema
Propržite iseckan crni i beli luk na ulju (5 minuta, ringla na 2/3). Dodajte meso, izmešajte sa lukom i sve zajedno propržite još 5 minuta.

Pripremite umućena jaja sa mlekom i svim začinima.

U pleh u kome ćete peći musaku, izrendajte polovinu očišćenog krompira, zatim stavite pripremljeno meso, pa odozgo drugu polovinu rendanog krompira i sve prelijte prelivom od mleka, jaja i začina.

Musaku pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni poklopljeno folijom 30 minuta, a zatim bez folije još 15 do 20 minuta na 180 stepeni.


Kuvaj sam

Paypal donacija

Popularni postovi