Musaka od tikvica

Mleveno meso propržite 10 minuta na ulju, zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom i svim navedenim začinima (majoran, so, peršun, majčina dušica).

Tikvice očistite, isecite uzduž debljine 2-3 mm i sa obe strane ispecite kratko u tiganju bez ulja.

U pleh stavite 3 kašike ulja i ređajte tikvice, zatim mleveno meso i ponovo tikvice.

Umutite jaja sa mlekom i prelijte odozgo a zatim narendajte kačkavalj. Pecite u rerni zagrejajnoj na 200 C 30 do 40 min.


Sastojci
300 gr. mlevenog junećeg mesa , 6 većih tikvica, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka , 1 kašičica majorana, 1 kašičica soli, 1 kašičica suvog peršuna, 1 kašičica majčine dušice, 3 jajeta, 2 dl mleka, 50 gr. kačkavalja, 3 kašike ulja



Kuvaj sam

Paypal donacija

Popularni postovi