PILEĆE MESO U SOSU OD NARANČE

Za 4 osobe potrebno je: 4 komada pilećeg belog mesa (po 200 g) bez kostiju i kožice, ulje, so i biber. Za marinadu: 150 ml soka od pomorandže, 3 kašike maslinovog ulja, kašika rendane narandžine kore, kašika zrnastog senfa, 2 kašičice sitno iseckanog belog luka, 2 kašičice seckanog timijana. Za preliv: 60 ml soka od pomorandže, 120 g džema od pomorandže, 2 kašike senfa, 2 kašike jabukovog sirćeta, pola glavice seckanog crnog luka, so i biber. 

U činiji sa hermetičkim zatvaranjem pomešajte sve sastojke za marinadu (sok od pomorandže, maslinovo ulje, rendanu koru od pomorandže, senf, seckani beli luk i timijan). Dodajte pileće belo meso, zatvorite i ostavite da se marinira u frižideru oko 2 sata. Potom zagrejte roštilj na višoj srednjoj temperaturi i podmažite uljem. Izvadite meso iz marinade, iscedite, posolite i pobiberite i pecite po 8-10 minuta sa svake strane, dok meso ne porumeni. U međuvremenu, u šerpi pomešajte sastojke za preliv (sok od pomorandže, džem, senf, jabukovo sirće, crni luk, malo soli i bibera) i kuvajte na umerenoj temperaturi 10 minuta. Pečeno meso prelijte sosom i poslužite uz povrće po želji.

(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi