PILEĆE ROLNICE

Za 4 osobe potrebno je: 8 odreska pilećeg belog mesa, 8 tankih kriški mekog kačkavalja, 20 g putera, žalfija, 2 kutlače supe, 1 dl belog vina, 1 glavica kelja, 1 čen belog luka, 4 kašike maslinovog ulja, 1 veza peršuna, so i biber. 

Odvojite listove kelja, operite ih i iscedite. Uzmite nekoliko listova (za rolnice), obarite ih u posoljenoj vodi oko 5 minuta i potom iscedite. Prestali kelj iseckajte na trakice i kratko propržite u tiganju sa uljem i seckanim belim lukom. Dodajte seckani peršun. Po potrebi dolijte malo vode. Kada kelj omekša, izmiksirajte dok ne dobijete gust krem. Izlupajte meso, posolite i malo pobiberite sa obe strane, stavite preko po list kelja i šnitu kačkavalja, urolujte i zakačite čačkalicama. U tiganju rastopite puter na umerenoj temperaturi, pospite žalfijom i pržite rolnice dok ne porumene. Potom ih prelijte vinom, dinstajte dok alkohol ne ispari, pa dodajte dve kutlače supe, poklopite i kuvajte oko 30 minuta. Poslužite dok je toplo sa kremom serviranim na listu kelja.

(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi