Predjelo za svaku trpezu

Ovaj recept za predjelo je idealan za sve prilike,sjajno izgleda a ukus ne odmice od izgleda.
Mleveno meso,fino začinjeno,pečeno u kombinaciji sa jajetom je bas ono sto nam treba kad se spremaju velike trpeze sa puno gostiju,
od vas zavisi količina koju cete praviti.

Sastojci:

300 g mesa,vaš je izbor kojeg
2 kriškš belog hleba
7 jaja
1 glavica crnog luka
malo mleka
200 ml kisele pavlake
beli biber
brašno
limunov sok
so,ulje
Priprema:

Meso ispeći u rerni. Možete u komadu ili u šniclama,svekedno je. Kad je gotovo izvaditi ga iz rerne i ostaviti da se ohladi. Zatim ga samleti.Hleb natopiti u malo mleka pa dodati meso i dodati jedno jaje, biber i sitno iseckan crni luk ,pa dobro izmešati. Služiti uz pavlaku. Ukrasiti sa sitnim sirom iz šprica ili sa cvetićima od šargarepe. Dodati tost,varijacije su na vama.

Ostala jaja skuvati, a pripremljeno meso podeliti na šest delova. Svako kuvano jaje omotati smesom od mesa, uvaljati ih u brašno i peći na vrelom ulju. Ja ih pohujem,lepše mi je tako. Ispržene kuglice sa jajima dobro ohladiti i seći na tanke režnjeve.

Paypal donacija

Popularni postovi