PUNJENA PILETINA

Za 4 osobe potrebno je: 4 komada pilećih prsa bez kožice, 120 g urmi bez koštice, 100 g smrznutog spanaća, kašika meda, kašičica semenki komorača, 4 kašike maslinovog ulja, 20 žutih čeri paradajza, so i biber. 

U činiji pomešajte razmrznuti spanać, iseckane urme, med i semenke komorača. Posolite i pobiberite po želji. Isecite belo meso na pola po debljini, tako da krajevi sa tri strane ostanu spojeni (kao džep), pa napunite pripremljenom mešavinom. Zakačite čačkalicama da fil ne bi iscurio. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i ispržite meso po 3 minuta sa svake strane. Po želji dodajte čeri paradajz oko mesa, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi 10-15 minuta. Poslužite uz dinstanu mladu boraniju sa bademima.

(Novosti)

Paypal donacija

Popularni postovi