Segedinska piletina

Sastojci

600 g pilećih bataka,
200 g šargarepe,
200 g paradajza,
200 g krompira,
200 g šampinjona,
2 veće glavice crnog luka,
aleva paprika,
biber,
kim,
ulje,
so.
Priprema

Batake oprati pa odvojiti kosti i kožu. Povrće očistiti i oprati.

Na 3 kašike zagrejanog ulja propržiti sitno iseckan crni luk i šaragarepu isečenu na tanke kolutove.
Posuti alevom paprikom (crvena paprika u prahu) i usitnjenim kimom. Zatim, dodati isečenu piletinu, posoliti i naliti vodom.

Kuvati na tihoj vatri dok meso malo ne omekša. Tada dodati krompir isečen na kockice, pečurke krupno sečene i oljušten iseckan paradajz.

Doliti još tople vode, začiniti i nastaviti sa kuvanjem dok se meso i povrće sasvim ne skuvaju (tj. omekšaju).

Paypal donacija

Popularni postovi