Šiš kebab
Sastojci
1/2 kg jagnjetine bez kostiju
1 veća zelena paprika
1 glavica crnog luka
-- sastojci za marinadu --
1 glavica crnog luka
4 kašike maslinovog ulja
kora i sok 1/2 limuna
1 čen belog luka
1/2 kašičice timijana
1/2 kašičice origana
so
Priprema
Jagnjetinu nasecite na kocke i potopite u marinadu od limuna, maslinovog ulja, soka naseckanog crnog luka, zdrobljenog belog luka, timijana, origana i soli. Meso marinirajte najmanje dva sata. Crni luk i papriku nasecite na ploške veličine kockica jagnjetine. Meso, luk i papriku naslažite na ražnjiće i pecite na roštilju premazujući ostatkom marinade.
1/2 kg jagnjetine bez kostiju
1 veća zelena paprika
1 glavica crnog luka
-- sastojci za marinadu --
1 glavica crnog luka
4 kašike maslinovog ulja
kora i sok 1/2 limuna
1 čen belog luka
1/2 kašičice timijana
1/2 kašičice origana
so
Priprema
Jagnjetinu nasecite na kocke i potopite u marinadu od limuna, maslinovog ulja, soka naseckanog crnog luka, zdrobljenog belog luka, timijana, origana i soli. Meso marinirajte najmanje dva sata. Crni luk i papriku nasecite na ploške veličine kockica jagnjetine. Meso, luk i papriku naslažite na ražnjiće i pecite na roštilju premazujući ostatkom marinade.
Kuvajsam.com