Turli tava
Sastojci
500 g teletine
500 g svinjskog mesa
500 g pilećih bataka i karabataka
po oko 150 g paradajza, paprike, šargarepe, boranije
po oko 150 g pečuraka, graška, krompira, plavog patlidžana, tikvica, sitnijih glavica crnog luka i bamija
1 ljuta papričica
1-2 kašike biljnog začina
kesica bibera u zrnu
3 lista lorbera
1 kašika soli
2 kašike tucane ljute paprike
1 dl vode
1 dl ulja
2-3 češnja belog luka
Priprema
Meso isecite na komadiće, a povrće na krupnije komade. Poređajte u pouljenu zemljanu posudu sve sastojke, zalijte ostatkom ulja i vodom, zaklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri 2 do 3 sata.
500 g teletine
500 g svinjskog mesa
500 g pilećih bataka i karabataka
po oko 150 g paradajza, paprike, šargarepe, boranije
po oko 150 g pečuraka, graška, krompira, plavog patlidžana, tikvica, sitnijih glavica crnog luka i bamija
1 ljuta papričica
1-2 kašike biljnog začina
kesica bibera u zrnu
3 lista lorbera
1 kašika soli
2 kašike tucane ljute paprike
1 dl vode
1 dl ulja
2-3 češnja belog luka
Priprema
Meso isecite na komadiće, a povrće na krupnije komade. Poređajte u pouljenu zemljanu posudu sve sastojke, zalijte ostatkom ulja i vodom, zaklopite posudu i kuvajte na laganoj vatri 2 do 3 sata.
Kuvaj sam